IF MAKING MOVIES IS A CRIME, THEN CRIME IS MY BUSINESSBlogger Templates

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΒΗ……..ΘΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ;

Κοιμήθηκε και είδε ένα όνειρο. Δεν μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο του αν και ήταν ένα ασυνήθιστο όνειρο, ομολογουμένως όχι πιο ασυνήθιστο απ’ ότι είναι κατά κανόνα τα όνειρα που βλέπουμε όλοι. Αυτό που έχει όμως τη μεγαλύτερη σημασία σ΄αυτή την περίπτωση, είναι που για πρώτη φορά  συνειδητοποίησε ότι τα όνειρα μας τα στέλνουν άλλοι και γι΄αυτό δεν πρέπει να τα περνούμε στα σοβαρά. Εμείς δεν φέρουμε γι΄αυτά καμία απολύτως ευθύνη.
Αυτή η σημαντική διαπίστωση δεν προέκυψε ακριβώς έτσι. Η χρήση εδώ του όρου ‘’συνειδητοποίησε ‘’ είναι μάλλον ατυχής. Αν θέλουμε να είμαστε πιο ακριβείς οφείλουμε να πούμε ‘’αντελήφθη’’ η ’’κατανόησε’’ η ‘’κατάλαβε’’ η έστω ‘’επληροφορηθει’’. Γιατί η ‘’συνειδητοποίηση’’ είναι μια διαδικασία μάλλον επώδυνη. Προκύπτει μετά από πνευματικό τοκετό, και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν συνέβη ακριβώς αυτό. Ούτε κατά διάνυα.
Δεν πρόεκυψε επίσης ούτε από το γεγονός ότι το περιεχόμενο του ονείρου δεν είχε φαινομενικά καμία απολύτως σχέση με την καθημερινότητα του, την ζωή του και τα αισθήματα του. Θα μπορούσε κάλλιστα, βεβαια, να το εκλάβει ως μια συμβολική πιθανή ερμηνεία όλων των παραπάνω - αναφέρομαι παντα στην πραγματικότητα του. Συνηθισμένος καθώς ήταν από προηγούμενες παρόμοιες καταστάσεις,  είχε ήδη αρχίσει να ψαχνει για ερμηνειες κατά την διάρκεια που το έβλεπε.  Αλλά αυτό που τον τάραξε, αυτό που το αιφνιδίασε, αυτό που δεν περίμενε, ήταν ότι στο τέλος του ονείρου, αν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ένα όνειρο μπορεί να έχει τέλος,  εμφανίστηκαν τίτλοι, όπως σε μια κινηματογραφική ταινία, και μάλιστα με γράμματα κεφαλαία κι όχι μικρά: ‘’Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις, δεν οφείλεται σε πρόθεση,  είναι ατυχώς τυχαία και μοιραία συμπτωματική’’.

Σαφώς αντιλαμβάνεστε, τώρα που φτάσαμε μέχρι εδώ, ότι ο σωστός όρος που έπρεπε έξ΄αρχης να χρησιμοποιήσουμε στο κείμενο μας, ήταν  ‘’διάβασε’’ η έστω ‘’ανέγνωσε.’’
Αλλά όπως λέει και ο Ναμπόκωβ, η ιστορία μας θα ήταν διατυπωμένη σε λιγότερες γραμμές, που θα μας αρκούσαν, αν δεν υπήρχε η απόλαυση της αφήγησης.

Νίκος Γιαννόπουλος
27/2/2010

I Cut Like A Buffalo


http://thedeadweather.com The Official Video for "I Cut Like A Buffalo" by The Dead Weather! 

I Was Made for Loving You


Hitboutique, I Was Made for Loving You from Michael Fragstein on Vimeo.
Hitboutique, I Was Made for Loving You 
Directed by Michael Fragstein 2007


Forget


Forget from Michael Fragstein on Vimeo.
Music Video for VANIA AND THE MASTER, done by
Vania Oliveira, Moritz Reichartz and Michael Fragstein at
BÜRO ACHTER APRIL. 


A WET DAY


A WET DAY from Michael Fragstein on Vimeo.
Animated Short inspired by a performance of Bernadette Boos in 2007.
Directed and Animated by Michael Fragstein at BÜRO ACHTER APRIL
Music by Berandette Boos


The Man Without a Head


15 Juan Solanas - El Hombre Sin Cabeza from Terror Y Nada Más on Vimeo.
Juan Solanas' Cannes winner The Man Without a Head (L'Homme Sans Tete).

Elsewhere

ΤΗΕ ΕΝΝΟΤΑΤΙΟΝ



Watch more cool animation and creative cartoons at Aniboom
A jester sings to a dead king.

HOW WINGS ARE ATTACHED TO THE BACKS OF ANGELS


Craig Welch takes viewers inside a surreal, meticulously crafted world to meet a mysterious protagonist and his otherworldly visitor.
In this surreal exposition, we meet a man, obsessed with control. His intricate gadgets manipulate yet insulate, as his science dissects and reduces. How exactly are wings attached to the back of angels? In this invented world drained of emotion, where everything goes through the motions, he is brushed by indefinite longings. Whether he can transcend his obsessions and fears is the heart of the matter. A film without words.


Οnce Upon a Time


Once Upon a Time
Ανέβηκε από samsamysamos. - Bίντεο με θέμα την τέχνη και το animation.
Action! Thrills!! Sensations!!! Primitive Love!!!!
Short movie made in Supinfocom Valenciennes
with Corentin Laplatte and Jerome Dernoncourt 


Sherlock Holmes soundtrack


The first track from the new Sherlock Holmes movie! By Hans Zimmer! Enjoy! I own nothing.

LA FABRIK



Watch more cool animation and creative cartoons at Aniboom
A human beings factory is managed by a dollar bill until the day when a faulty part turns the system around...

The missing Book



Watch more cool animation and creative cartoons at Aniboom
Its a pilot for an interactive book. It is clickable and readable on a computer. The student tries to create a spell that would make the Alchemists daughter to fall in love with him. He fails and is forced to depart for a long journey.

VITA EX MUSICA


VITA EX MUSICA
Ανέβηκε από Premium-films-Tv. - Oλόκληρες σειρές και επεισόδια online.
"Depuis des siècles, un être artificiel redonne vie au monde qui l'entoure grâce à la musique. Sauf que cette fois tout va changer… De :Azad Lusbaronian Léandre Lagrange Antoine Dekerle
Prod :SUPINFOCOM VALENCIENNES 2005"


Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ταξίδι Στο Χρόνο

Ταξίδι στο Χρόνο - Live-Pedia.gr
Πατήστε το URL για να διαβάσετε το κείμενο.

Επιστημονική Φαντασία - Live-Pedia.gr

Επιστημονική Φαντασία - Live-Pedia.gr
Πατήστε το URL για να διαβάσετε το κείμενο.

Επιστημονική Φαντασία (http://www.rassias.gr/1.html)

Επιστημονική Φαντασία:  
Το «ό,τι καλύτερο» και «ό,τι χειρότερο» στη σύγχρονη Λογοτεχνία.   
    
Ένα προφητικό κείμενο   
  

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ: «BIG SCIENCE» (Στάθης Τσαγκαρουσιάνος, Ελευθεροτυπία, 29 Μαϊου 1988)  
«Είτε μιλάμε για “Όπερα  του Διαστήματος” (στην οποία κυριαρχούν αόριστοι και ασφαλείς ψευδοεπιστημονικοί όροι), είτε για “Hard Science” (στην οποία τα επιστημονικό έρεισμα είναι πιο πειστικό και αληθοφανές), είτε τέλος για “Ηρωϊκή Φαντασία” (στην οποία το ιπποτικό μυθιστόρημα και το ουέστερν απλώς αποκτούν διαστημικό περιτύλιγμα) - η Επιστημονική Φαντασία στηρίζεται πρώτα απ’ όλα στις ασύλληπτες δυνατότητες της τεχνολογίας. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, γεννιέται από τη στιγμή που το είδος δεν εξαντλείται στις θεαματικές “εφαρμογές” της τεχνολογίας, αλλά δίχως να χάνει τον άνθρωπο από τα μάτια του, ερευνά τη μελλοντική του περιπέτεια στα νέα τεχνολογικά περιβάλλοντα. Ο Βλάσης Ρασσιάς έχει γράψει πάνω στο θέμα αυτό, ένα ενδιαφέρον άρθρο, με τίτλο: “Επιστημονική Φαντασία: Το ό,τι καλύτερο και ό,τι χειρότερο στη σύγχρονη Λογοτεχνία” (περιοδικό ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤV και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ). Μιλάει για τη φθηνή και επιστημονική φαντασία που “επεκτείνει την παρούσα ηλιθιότητα στο υποτιθέμενο απώτερο μέλλον, ντύνοντάς την απλώς με κουστούμια διαστημικά ή μετακαταστροφικά”. Κι εκφράζει καίρια το δύσκολο ρόλο που καλείται να παίξει σήμερα η προοδευτική επιστημονική φαντασία “εξοικειώνοντας το κοινό με το συνεχώς μετατρεπόμενο τεχνολογικό περιβάλλον… ασκώντας κριτική του παλιού κόσμου και δημιουργώντας έστω κι εξεζητημένες αναλλακτικές προτάσεις … των οποίων το επίκεντρο είναι - και πρέπει πάντα να είναι ο άνθρωπος”.»   
  
Επιστημονική Φαντασία:   
Το «ό,τι καλύτερο» και «ό,τι χειρότερο» στη σύγχρονη Λογοτεχνία.    
    
Η «Science Finction», ή επί το ελληνικότερον «Επιστημονική Φαντασία»” αποτελεί μία περίεργη δισυπόστατη οντότητα μέσα στο χώρο της λογοτεχνικής σκηνής του αιώνα. Η μία της υπόσταση δεν είναι άλλη από τη Φαντασία με την έννοια της σύλληψης και έκφρασης ιδεών και υποθετικών γεγονότων που αναμφίβολα κινούνται μέσα στο χώρο του μη-πραγματικού («φανταστικού»). Η δεύτερη υπόστασή της, είναι η «επιστημονική» της φύση, που δεν είναι παρά μία επιστημονική θα λέγαμε επεξήγηση ή δικαιολόγηση, των όσων το μυαλό του συγγραφέα συλλαμβάνει και απλώνει πάνω στο χαρτί. Από την μία λοιπόν, μέσα στα διηγήματα της Επιστημονικής Φαντασίας βλέπουμε να συμβαίνουν γεγονότα και ιστορίες, που με κανέναν τρόπο δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά ή αποδεκτά από τον τρέχοντα ρασιοναλισμό, που οπωσδήποτε μαρκάρει ανεξίτηλα τις οικείες μας – «δυτικού τύπου» (όπως τις αποκαλούνε αυθαίρετα) - κοινωνίες μας. Από την άλλη μεριά πάλι, αυτά τα αδιανόητα, παράξενα γεγονότα έρχονται να εξηγηθούνε «επαρκώς» με έναν επιστημονικοφανή τρόπο και να περάσουν ως απόλυτα φυσιολογικά, από τη στιγμή που θα κάνουμε πιστευτή ή αποδεκτή μία υποθετική εξέλιξη στις κατακτήσες της Επιστήμης (που, συνήθως, απέχει πολύ από τα ισχύοντα στις ημέρες μας πράγματα). Συνεπώς, η Επιστημονική Φαντασία γεννιέται και ζει πάνω στην άγραφη συμφωνία ανάμεσα στο συγγραφέα και στο κοινό του για την αποδοχή αυτής ακριβώς της επιστημονικοφανούς εξέλιξης των περιγραφομένων κοινωνιών, ώστε το μυθιστόρημα να μπορέσει από εκεί και ύστερα να εξελιχθεί άνετα κι αποτελεσματικά.   
Αν θέλουμε ν’ αναζητήσουμε την προϊστορία του φαινομένου, θα βρούμε εύκολα στοιχεία Επιστημονικής Φαντασίας διάσπαρτα στις κουλτούρες μίας σειράς από λαούς της προχριστιανικής περιόδου, δηλαδή σε Έλληνες, Κινέζους, Ασσύριους κ.ά. ανάμεικτα βέβαια πάντοτε με θρησκευτικο-εθνικούς θρύλους. Μετά τη μεγάλη αστρολογική «ανακάλυψη» (κάτι που όμως είχε ήδη διατυπωθεί από τους Έλληνες της Αρχαιότητας) των Αναγεννησιακών της Ευρώπης για τον ηλιοκεντρισμό του πλανητικού μας συστήματος τα μυαλά μίας σειράς πρωτοπόρων απογειώθηκαν κανονικά, βάζοντας τα πρώτα θεμέλια του προδρόμου «εκείνου» που σήμερα γνωρίζουμε. Η ολοκλήρωση ήρθε μετά από το μπουμ του Ουτοπισμού και τη Βιομηχανική Επανάσταση που εγκαινίασε τους καιρούς που γέννησαν με τη σειρά τους τον ζοφερό εικοστό αιώνα. Εκείνο που περνούσε φευγαλέα στην προχριστιανική λογοτεχνία με εκπληκτικά για την εποχή διηγήματα (όπως λ.χ. ο «Ικαρομένιππος» του Λουκιανού, όπου ο πρωταγωνιστής ξεκινάει ταξίδι προς την σελήνη!!), στη διάρκεια του μεσοπολέμου εκρήγνυται, δημιουργώντας πια ένα λογοτεχνικό «συμβάν».   
Η Επιστημονική Φαντασία, ακολούθησε μία σταδιοδρομία ανάλογη με εκείνη των πολύ γνωστών σχεδιοϊστοριών (γνωστότερων ως comics). Γεννήθηκαν σα μαζικό φαινόμενο από την αστική ανία των δυτικών κοινωνιών, από τη γόνιμη μήτρα που σχημάτιζαν μία σειρά από προικισμένα μυαλά ενός μειοψηφικού ποσοστού γόνων της αστικής τάξης. Αποτέλεσμα αυτού του συγκεκριμένου είδους πατρότητας, υπήρξε το άγριο καπέλωμα της Επιστημονικής Φαντασίας από την κυρίαρχη ιδεολογία, προωθώντας τα αστικοχριστιανικά κλισέ τού «καλού» και του «κακού» ήρωα, την ηθική, πολιτική και κοινωνική δικαίωση των κατεστημένων δομών και όλα τα σχετικά, με αποτέλεσμα να ξεπέσει σύντομα (τουλάχιστον ένα σεβαστό αριθμητικά κομμάτι της) στην υποκουλτούρα και την παραφιλολογία. Η «λογοτεχνία» που το φτηνιάρικο αστικό μοντέλο Επιστημονικής Φανστασίας γέννησε, αποτελείτο από κακοδοσμένες περιπέτειες διαστήματος, συναντήσεις με απίθανα τέρατα και φυσικούς κινδύνους, μάχες με εξωγήϊνους και τα σχετικά. Όλη η μπούρδα της πρακτορικοαστυνομικής παραφιλολογίας, εδώ απλώς με διαστημικό περιτύλιγμα.   
Η περίοδος μετά τον τελευταίο πόλεμο πάντως, δημιούργησε εντυπωσιακές αναστατώσεις σε τομείς όπως Φανταστική Λογοτεχνία, Κόμικς, Κουλτούρα νεολαίας κ.λ.π. Στον χώρο των Κόμικς και της Επιστημονικής Φαντασίας, κάνουνε την εμφάνισή τους ριζοσπάστες δημιουργοί και συγγραφείς που καταφέρνουνε να μεταφέρουνε αποτελεσματικά στο χώρο δουλειάς τους τις αντιφάσεις του συστήματος, την αντιδραστικότητα των κυρίαρχων δομών και το όραμα ενός ονειρεμένου κόσμου απαλλαγμένου από τα κοινωνικοπολιτικά νοσήματα του παρόντος. Το σύστημα χάνει μία ακόμα μάχη στον πόλεμο για την μονοπώληση του δυναμικών των Mass Media.   
Η προοδευτική τάση μέσα στην Επιστημονικά Φαντασία, χάρισε στην ανθρωπότητα μία σειρά από αριστουργήματα: «Εμείς» (Ζαμιάτιν), «Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος» (Άλντους Χάξλεϋ), «1984» (Τζώρτζ Όργουελ), «Γυναίκες στην Άκρη του Χρόνου» (Μαρτζ Πήρσυ), «Ο Πλανήτης των Αμαζόνων» (Μαρκ Ρέϋνολντς), «Σοκγουέηβ Ράϊντερ» (Τζων Μπρούνερ), «Το Νεφέλωμα της Ανδρομέδας» (Ιβάν Εφραίμοφ), «Οι Πράκτορες του Χάους» (Σπίραντα), κ.α.   
Στη νέα αυτή φάση της Επιστημονικής Φαντασίας, που ενισχύθηκε υπερβολικά (όπως και έγινε επίσης με τα Κόμικς), ύστερα από το άλμα της ριζοσπαστικής φαντασίας στη δεκαετία του ‘60, ερχόμαστε τώρα αντιμέτωποι με γραφόμενα που απέχουν έτη κι έτη φωτός μακριά από εκείνα τα «θεαματικά», κακοσουλουπωμένα «λογοτεχνήματα» που βλαστήσανε στις πρώτες δεκαετίες του αιώνα. Στο γνωστό «The Dispossessed» η Ούρσουλα Λε Γκουίν γράφει πράγματα όπως αυτά που ακολουθούν: «Κοίταξε, δεν ήτανε ο Όντο που είχε πει ότι όπου υπάρχει ιδιοκτησία, υπάρχει και κλοπή;… Και ότι αν θες να φτιάξεις εγκληματικότητα, δεν έχεις παρά να δημιουργήσεις απαγορεύσεις…» «Κανείς μας δεν έχει στην ιδιοκτησία του κάτι που να μπορεί να του κλαπεί. Ό,τι θέλουμε το παίρνουμε από τις κοινές αποθήκες. Όσο για τη βία… τι να σού πω. Θα με σκότωνες ποτέ σου; Και αν τέλος πάντων ήθελες να με σκοτώσεις, θα σε σταμάταγε άραγε ένας κάποιος τάδε νόμος; Ο εξαναγκασμός αποτελεί το λιγότερο αποτελεσματικό μέσο εξασφάλισης αυτού που λέμε τάξη…».    
Η προοδευτική Επιστημονική Φαντασία στη δεκαετία του 80 αλλά και σε εκείνη τη «Χιλιετηριδική» που θα ακολουθήσει (σημ. το κείμενο έχει γραφεί το 1988), καλείται να παίξει έναν πολύ δύσκολο ρόλο έκφρασης με έναν αξιόλογο τρόπο των φουτουριστικών φαντασιώσεων της ανθρωπότητας, δίχως όμως να γλιστρήσει πάνω στη βλέννα του ολισθηρού σοκακιού που η σκέψη του τεχνοολοκληρωτισμού χαράζει. Διανύουμε εποχές που κάθε εκφραστικό μέσο του καθημερινού ανθρώπου είναι ο,τιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που θα λέγαμε «ουδέτερο» Ζούμε στις εποχές του μαύρου / άσπρου. Της μίας ή της άλλης όχθης. Η Επιστημονική Φαντασία οφείλει να εξοικειώνει ολοένα και περισσότερο το κοινό της με το συνεχώς μετατρεπόμενο προς περισσότερο πολύπλοκες μορφές, τεχνολογικό περιβάλλον, αντίθετα από την αντίστοιχη υποκουλτούρα, που αποσκοπεί στην εγκαθίδρυση κάποιων νέων  μορφών αγκυλωμένου συλλογικού υποσυνείδητου στημένες πάνω στο Θέαμα, τον τρόμο και τους κάθε είδους διαχωρισμούς. Οφείλει να ασκεί κοινωνική κριτική του παλιού κόσμου και να δημιουργεί εναλλακτικές προτάσεις ενός, έστω και εξεζητημένου ως σύλληψη, ξεπεράσματος των υπαρχουσών σχέσεων και δομών. Οφείλει να μένει πάντοτε κεντραρισμένη πάνω στον άνθρωπο, την επικοινωνία, τις ανθρώπινες αξίες και τις (πανανθρώπινες) ψυχολογικές καταστάσεις, προσπαθώντας να χαρτογραφήσει τις νέες πορείες της ανθρωπότητας μέσα σε θετικά ή αρνητικά «μελλοντικά» περιβάλλοντα, δημιουργώντας έτσι ολοκληρωμένες αναλύσεις ανθρωπίνων χαρακτήρων και κοινωνικώς σχέσεων αντί να εμπορεύεται τσουβαληδόν «εντυπωσιασμούς» από κακοθεαματικά ντεκόρ και υπερφυσικές αναγωγές. Οφείλει να δρα ως ειδοποιός λόγος, προβλέποντας και προειδοποιώντας, πάντοτε σύμφωνα με τα παρόντα δεδομένα και μετά από σοβαρότητα και υπεύθυνη ανάλυση. Ένας συγγραφέας της σειράς δεν μπορεί παρά να μεταφέρει απλώς στο μέλλον τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις και τάσεις μέσα στις «δυτικές» κοινωνίες, κάνοντας τελικά τίποτα περισσότερο από το να επεκτείνει την παρούσα ηλιθιότητα και αντιφατικότητα των κοινωνιών  «μας» στο υποτιθέμενο απώτερο μέλλον, ντύνοντάς τες απλώς με κοστούμια διαστημικά ή μετά-καταστροφικά. Οι κοινωνίες μεταφέρονται αυτούσιες σ’ ένα εξελιγμένο υπέρ το δέον περιβάλλον για να κυλήσει η ιστορία και να βγει το βιβλίο και να τυπωθεί το βιβλίο και να διαφημισθεί το βιβλίο και να καταναλωθεί το βιβλίο και πάει και τελείωσε. Αυτό ήταν όλο; η κοινωνία ποτέ δεν αλλάζει. Η τεχνολογία όμως ποτέ δεν μένει στατική. Το «Απόλυτο Όνειρο του Τέλειου Αστού», εδώ χώνεται ανάμεσα στα εξώφυλλα ενός βιβλίου μεγάλου τιράζ και πουλιέται στους καταναλωτές του σαν λογοτεχνική ιδέα.   
Βρισκόμαστε στο έμπα της “Χιλιετηριδικής” δεκαετίας του 90 και η ανθρώπινη Φαντασία ήδη προ πολλού έχει αρχίσει να οργιάζει και περισσότερο από όσο συνήθιζε μέχρι σήμερα. Ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι της αποτελεί και εκείνο που έχει ήδη οριστεί ως Επιστημονική Φαντασία και που στα πολύ γρήγορα «περάσαμε» σε τούτο εδώ το κείμενο. Την Επιστημονική Φαντασία που αναντίρρητα αποτελεί το «Ό,τι καλύτερο» και «Ό,τι χειρότερο» της σύγχρονης λογοτεχνίας και ελπίζω να συμφωνήσετε μαζί μου πάνω στο «γιατί». Αποτελώντας κομμάτι του μεγάλου λογοτεχνικού κόσμου, η Επιστημονική Φαντασία δεν μπορεί να ξεφύγει από την ενιαία στρατηγική, που η υπόθεση Λογοτεχνία οφείλει ν’ ακολουθήσει σε καιρούς που απλώς εκκολάπτουν μέλλουσες ανακατατάξεις και πολιτισμικές αναστατώσεις. Σε καιρούς σαν και αυτούς της δεκαετίας που έρχεται. Και αυτή η στρατηγική θα είναι ξεκάθαρη και σταράτη: απελευθέρωση ή έλεγχος, άγνοια ή συνειδητότητα, αλλαγή ή νορμαλισμός, και πάει λέγοντας.   
Η Νέα Φαντασία θα είναι Σαρωτική σπρώχνοντας τις καταστάσεις στα όρια της θραύσης ή ακόμα μακρύτερα. Θα είναι Δίχως Όνομα, αρνούμενη να κλεισθεί στις ασφυκτικές ετικέτες. Θ’ αποτελεί την Επώαση. Θ’ αποτελεί το Λυκαυγές…    
Βλάσης Γ. Ρασσιάς    
Αθήνα 1988   

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

'King Rat'


La banda estadounidense Modest Mouse estrena en MySpace un vídeo dirigido por Heath Ledger, fallecido el año pasado falleció el pasado año, dirigió 'King Rat' para Modest Mouse. Se trata de un videoclip de animación de seis minutos de duración.

AIGUILLAGE

Veuillez installer Flash Player pour lire la vidéo

'Red Ocean'


Under the sea a new life is born through the neglect of man.
A music video for the brilliant Audio Mainline.
( www.audiomainline.co.uk )
Copyright TinSpider Studio 2007 ( www.tinspider.com )


ARK


<object width="853" height="505">
This is a short animated film about an unknown virus that has destroyed almost the entire human population. Oblivious to the true nature of the disease, the only remaining survivors escape to the sea. In great ships, they set off in search of uninhabited land. So begins the exodus, led by one man ...
Animation by
http://www.aniboom.com/animator-portf...


Crazy Milkman


How well do you really know your milkman? or any delivery man for that matter Animation by christian radosavljevic

Black Noise

Switch



Watch more cool animation and creative cartoons at Aniboom
Switch is a metaphysical reflection on time. It is the destiny of humanity through a mannequin and his choices, materialized by doubles of himself.

Η μεταμόρφωση

http://www.scribd.com/doc/27278121/metamorfosi-kafka
Πατήστε το URL για να διαβάσετε όλο το βιβλίο.


Όταν ο Γκρέγκορ Σάμσα ξύπνησε ένα πρωινό από κακό όνειρο, βρέθηκε στο κρεβάτι του μεταμορφωμένος σε γιγάντια κατσαρίδα. Ήτανε ξαπλωμένος ανάσκελα, πάνω στη σκληρή ράχη του που' μοιάζε με πανοπλία κι όταν σήκωνε λιγάκι το κεφάλι του μπορούσε να δει την τουρλωτή καφετιά κοιλιά του που 'τανε χωρισμένη σε σκληρές καμπυλωτές δίπλες και που μόλις συγκρατούσε τα σκεπάσματα του για να μη ξεγλιστρήσουν τελείως από πάνω του. Τα πολυάριθμα ποδάρια του, που ήταν αξιοθρήνητα λεπτά σε σύγκριση με το υπόλοιπο κορμί του, ταλαντεύονταν ανήμπορα μπροστά στα μάτια του.

Τι μου συνέβη; συλλογίστηκε. Όνειρο, δεν ήταν. Η κάμαρη του, μια συνηθισμένη ανθρώπινη κρεβατοκάμαρη, μόνο κομμάτι πιο μικρή απ'το κανονικό, κειτόταν ήσυχη ανάμεσα στους τέσσερις γνώριμους τοίχους της. Πάνω απ'το τραπέζι, όπου ήταν σκορπισμένα ανάκατα κάτι δείγματα από υφάσματα -ο Σάμσα ήταν περιοδεύων πωλητής, κρεμόταν η εικόνα που 'χε κόψει τελευταία από 'να εικονογραφημένο περιοδικό και που την είχε βάλει σε μιαν όμορφη επίχρυση κορνίζα. Η εικόνα παρίστανε μια κυρία με γούνινο καπέλο και γούνινη ε-σάρπα, που καθόταν στητή κι άπλωνε προς το μέρος του θεατή ένα πελώριο γούνινο μανσόν που μέσα του χανόταν ολόκληρο το χέρι της απ'τον αγκώνα και κάτω.

Τα μάτια του Γκρέγκορ γύρισαν έπειτα στο παράθυρο και ο συννεφιασμένος ουρανός θαρρείς πως άκουγες τις στάλες της βροχής να χτυπάνε στο περβάζι του παραθύρου τον έριξε σε βαριά μελαγχολία.[...]



Περισσοτερα για τον συγγραφεα στην Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια 
http://el.wikipedia.org/wiki/Φραντς_Κάφκα

Η Μαριχουάνα της Μαμάς είναι η πιο γλυκιά

http://www.scribd.com/Dario-Fo-H-Marixouana-Einai-Pio-Glykia/d/27278307
Πατήστε το URL για να διαβάσετε όλο το βιβλίο.


Ο Λουίτζι, χρήστης χασίς, μαριχουάνας και LSD μετά από μεγάλη απουσία από το σπίτι λόγω ενός καυγά με τη μαμά του, επιστρέφει μια μέρα για να ανακαλύψει, προς μεγάλη του έκπληξη, πως η μαμά και ο παππούς του καπνίζουν χασίς και μαριχουάνα. Σαν να μη έφτανε αυτό μαθαίνει επίσης ότι καλλιεργούν παράνομα στον κήπο τους φυτά μαριχουάνας και ότι οι ίδιοι γίνονται λαθρέμποροι στη γειτονιά τους. Μπροστά μας παρελαύνουν η Καμέλια, πάντα σε αναζήτηση ενός γαμπρού, ο πρεζάκιας φίλος του Λουίτζι, πάντοτε σε αναζήτηση της δόσης του και ο Αντώνιο, ανιψιός της μαμάς που ανήκει στην ειδική ομάδα πάταξης των ναρκωτικών. Φυσικά από την παρέα δεν λείπει ο παπάς της ενορίας που μαζί με τους υπόλοιπους μας οδηγούν σ' ένα ξέφρενο παιχνίδι καταστάσεων με απώτερο στόχο την ψυχαγωγία, αλλά και τον προβληματισμό του θεατή.

Η Μαριχουάνα της Μαμάς είναι η πιο γλυκιά, δεν είναι μια απλή φαρσοκωμωδία, αλλά ένα πολυσύνθετο οικοδόμημα που εμπεριέχει στοιχεία ρεαλισμού και υπερβολής ταυτόχρονα. Είναι ένας ύμνος προς την τέχνη του θεάτρου με πικρές δόσεις αλήθειας και τραγικής πραγματικότητας. Στο έργο οι κραυγές πόνου είναι πιο δυνατές κι από το κωμικό στοιχείο. Κι όμως γελάς, γελάς με δάκρυα, με τις καρικατούρες των εξουσιών που δίνει με τόση δύναμη και χιούμορ ο συγγραφέας.



Περισσοτερα για τον συγγραφεα στην Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια 
http://el.wikipedia.org/wiki/Ντάριο_Φο


Οι αρχάγγελοι δεν παίζουν φλίπερ

http://www.scribd.com/doc/27278256/Dario-Fo-Oi-Arxaggeloi-Den-Paizoun-Fliper
Πατήστε το URL για να διαβάσετε όλο το βιβλίο.

«Οι αρχάγγελοι δεν παίζουν φλίπερ» αποτελεί μια οξύτατη σάτιρα της γραφειοκρατίας και των μηχανισμών που την αναπαράγουν. Υπουργοί, κρατικές υπηρεσίες, διευθυντές, δημόσιοι υπάλληλοι, δήμαρχοι, παρελαύνουν σαν σε τσίρκο, κάνοντας ο καθένας το δικό του σόου. Αποκαλύπτεται με τον πιο πρωτότυπο τρόπο η λογική των γραφειοκρατών πως: όχι αυτό που υπάρχει βεβαιώνεται στα χαρτιά, αλλά αυτό που βεβαιώνεται στα χαρτιά, πρέπει να υπάρχει.

Ο Ντάριο Φο είναι από τις σημαντικότερες μορφές του ιταλικού θεάτρου. Συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός και σκηνογράφος, τιμήθηκε το 1997 με το Νόμπελ λογοτεχνίας. Γεννήθηκε το 1926 στο Σαν Τζιάνο. Εγκατέλειψε τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική γιά το θέατρο το οποίο υπηρέτησε σε όλες του τις μορφές. Στα έργα του ο Φο στηλιτεύει το κατεστημένο με εκπληκτικό χιούμορ και με αριστουργηματικό αυτοσχεδιασμό, ενώ έχει ασκήσει κριτική, μεταξύ των άλλων, στην πολιτική της εκκλησίας για τις αμβλώσεις, τις πολιτικές δολοφονίες, το οργανωμένο έγκλημα, την πολιτική διαφθορά και το μεσανατολικό. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν ανέβει σε θέατρα όλου του κόσμου.



Περισσοτερα για τον συγγραφεα στην Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια 
http://el.wikipedia.org/wiki/Ντάριο_Φο


Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Η ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ

http://www.scribd.com/doc/27278452/Paulo-Coelho-H-Veronika-Thelei-Na-Paithanei
Πατήστε το URL για να διαβάσετε όλο το βιβλίο.


"Οι ποιητές αγαπούσαν την πανσέληνο και έγραφαν γι΄αυτή χιλιάδες στίχους, αλλά η Βερόνικα είχε πάθος για το μισοφέγγαρο, επειδή είχε ακόμη χώρο να μεγαλώσει, να επεκταθεί, να γεμίσει με φως όλη την επιφάνειά του πριν από την αναπόφευκτη παρακμή του."

Η Βερόνικα ζει με τα ίδια όνειρα και τις ίδιες επιθυμίες που έχει ο κάθε νέος σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Κάνει μια καλούτσικη δουλειά και μένει σ' ένα μικρό διαμέρισμα που της παρέχει την ευχαρίστηση του ιδιωτικού της χώρου. Συχνάζει σε μπαρ με κίνηση. Συναντά όμορφα αγόρια και βγαίνει με μερικά. Παρ’ όλα αυτά, η Βερόνικα δεν είναι ευτυχισμένη. Κάτι της λείπει στη ζωή. Γι’ αυτό, το πρωί της 11ης Νοεμβρίου 1997, η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει.

Φαντασία και όνειρα. Έρωτας και τρέλα. Επιθυμία και θάνατος. Οδεύοντας προς το θάνατο, η Βερόνικα διαπιστώνει ότι κάθε στιγμή της ύπαρξης αποτελεί μια επιλογή για το αν θα ζήσουμε ή αν θα τα παρατήσουμε όλα. Η Βερόνικα δοκιμάζει νέες ηδονές και ανακαλύπτει ότι πάντα υπάρχει κάποιο νόημα για τη ζωή. Μόνο που ο χρόνος είναι λίγος. Η Βερόνικα αποφάσισε να πεθάνει και αυτός ο δρόμος δεν έχει επιστροφή.



Περισσοτερα για τον συγγραφεα στην Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια 
http://el.wikipedia.org/wiki/Πάουλο_Κοέλιο

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Techno Printer


Submissions are opened for the Aniboom-Fox Holiday Animation Challenge. For more details go to http://www.aniboom.com/Competition/Fox/
Check out more athttp://www.aniboom.com/animation/feat... . Amazing animation about a printer that prints what it wants. Cool Techno music too. Animation by TinSpider Studio


City of Noise


Follow a man as he competes against different realities of himself for a magic treasure chest. The Summerlad's "City of Noise" music video takes you through a maze of rooms and crosses portals that bridge space and time.
Directed by Mitch Barany


Kunstbar


by The Petrie Lounge
Surrealistic animation, unfluenced by many painters


Hearts A Mess


A pied piper calls the inhabitants of wasted planet to follow him to a new world in this music video for Gotye's "Hearts a Mess" from his album "Like Drawing Blood".

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

This is Not a Film


An animated journey through the surreal world of René Magritte.

Utopium


Here it is FINALLY! :-)
The second video from NZ band Battle Circus.


Send in the Clones


Battle Circus are an up and coming band from Auckland New Zealand.
This is their debut music video...


The donor party


Animated and directed by laurence arcadias

Labyrinth Escher

Guernica

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Death in Venice



After the mob boss Sebastian Bianchi is brutally murdered, his old time protégé, Marc, gets involved with his grief-struck daughter, Julia. Marc has been faithful to his wife who is disabled and suffers from psychological problems after “an accident” ten years ago, but now guilty feelings consume him. Until the night when Julia asks him to help her avenge her father.
This movie bears little relation with Thomas Mann's famous novella of the same name - except for the title, and perhaps its ultimate subject matter: irresistible forces inside us that bring us to our demise.
- Written by Kate Lee
- Directed by Kate Lee & Sherwin Liu
CAST
Jason "AnotherNewDawn" Leonti as Marc
Sonya Cross as Julia
Victoria Erica as Claire
Virginia "Dulci" Maddy as Melanie
Ken White as Sebastian
Julia J.H.P. as Scarlett and Violet
Amanda Mack as Mary Ellen
Mike Gorman as Bodyguard #1 and Italian Man
- Custom mods by Bongoman
- Original music by Sherwin Liu
- Special thanks to NeoNoir
THIRD-PARTY RESOURCES
- Made with Moviestorm 1.1.6, moviestorm.co.uk
- Mods
Bongoman, MarvelousGuppiMovies, DavidWWW, Overman, Daveek
Google 3D Warehouse
- Music
Giuseppe Verdi's "La Forza del Destino", recorded in 1941
Giuseppe Verdi's "Rigoletto", recorded in 1950
Giuseppe Verdi's "La Traviata", recorded in 1946
Edizione LiberMusica, a cura di:Marco Calvo, marcocalvo.it/. Stefano D'Urso,creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/
"Thumbing Through Blank Pages" by Sonorant (Engulfed EP) from Jamendo.com,creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/
"Beautiful Love" (Standards II) by Viktor Sethy from Jamendo.com, creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/
- Graphics
"Venetian Mask" by Eustaquio Santimano, flickr.com/photos/eustaquio/3277645121/sizes/o/,creativecommons.org/licenses/by/2.0/ (CC Attribution 2.0)
- Sounds from Freesound.org
21062007.evening.wav by Dobroide
"Garden Soundscape" by Luftrum
"Tokyo street at night" by MarkyStar
"Bells Collegiata M. Varchi" by Fonogeno
"Venice walkthrough" by thanvannispen

The Puppet


The Puppet from Tom Jantol on Vimeo.
My first movie ever done. Machinima, Source engine.

Brief encounter


Brief encounter from Tom Jantol on Vimeo.

Poetic, wonderful, beautiful!

Circus Anymation: The Bridge


Circus Anymation: The Bridge from Tom Jantol on Vimeo.
New born baby trying to grow up.

Wizard of OS: The Fish Incident


Wizard of OS: The Fish Incident from Tom Jantol on Vimeo.

This is your best work yet, Tom. Poetic Anarchy. I particularly like how your "harlequin" figure has evolved into an ambiguous figure of dangerous heroism. And the sound was excellent! I'm so glad you are making films, Tom. Your continuing exploration of themes and images arean inspiration to me!